Harmadik figyelmeztetés: Stafétalánc az SZFE-től a Parlamentig! Szervező: Színház- és Filmművészeti Egyetem HÖK 2020. 09. 06. 15:00, Színház- és Filmművészeti Egyetem, Vas utca   Google Naptár

Az Egyetem lemondott Szenátusa – melynek tizennyolcból öt tagja hallgató - a három alapdokumentum mellett egy Charta Universitatist is megszövegezett és elküldött a fenntartónak. A kuratórium részéről az a vád ér minket folyamatosan, hogy nem vagyunk nyitottak a párbeszédre – szerintünk párbeszéd csak egyenlő felek közt jöhet létre. A Magna Charta Universitatum pontosan azokat az alapelveket fekteti le, amelyek alapján mi el tudjuk képzelni az együttműködést. Magyarország Parlamentjében elfogadásra került az a törvény, amely lehetővé teszi, hogy ezekkel az értékekkel ellentétes módon működjön az Egyetemünk. Ezért vasárnap délután megpróbáljuk eljuttatni ezt a dokumentumot az Országházba. Mi megkapaszkodunk az Egyetem kapujában, és láncot alkotva addig nyújtózunk, amíg érünk.
Innentől van szükségünk rátok: álljunk stafétaláncot az Egyetemtől a Parlamentig!
Útközben érinteni szeretnénk legalább a Színház- és Filmművészeti Egyetem minden épületét, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemet, az ELTE BTK épületét, a Corvinus Egyetemet és a Károli Gáspár Református Egyetemet Ötezren biztosan kellünk ehhez. Vagyunk, veletek együtt, ennyien?

https://www.facebook.com/events/348853782923428/