Pénzt vagy életet?! Online tüntetés az Alaptörvény módosítás ellen. Szervező: "Demokrácia jellegét" civil szerveződés 2020. 11. 20. 20:20, Online   Google Naptár

Milyen az a kormány, amely amikor a vírushelyzet a katasztrófa szélére sodorja az országot, még mindig azzal van elfoglalva, hogy a saját zsebét tömje? Miközben naponta emelkedik az áldozatok száma és több százezren fognak anyagilag belerokkanni a mostani helyzetbe?
Tényleg meg fogjuk engedni ennek a kormánynak, hogy az Alaptörvénybe is beleírja a nyilvánvalót? Hogy a Fidesznek szabad a lopás? Hogy a közpénz bármikor elvesztheti “közpénz jellegét”.
Ne hagyjuk szó nélkül, hogy az országgyűlés megszavazza a 9. Alaptörvénymódosítást!

•MOST MEGINT MI TÖRTÉNT?•
November 10-én Varga Judit igazságügyi miniszter benyújtotta az Alaptörvény 9. módosítását, amiben szűkítenék a közpénz definícióját, és a közérdekű vagyonkezelő alapítványról sarkalatos törvény rendelkezne. A módosítással a Fidesz-KDNP tovább gyengíti a közpénzek költésének számonkérhetőségét, és egyszerűsíti a közpénzek kilapátolását az állami kasszából a haverok és a saját zsebükbe. Illetve arról is rendelkezik, hogy a NER-hez köthető alapítványokhoz ezentúl csak kétharmados parlamenti többséggel lehessen hozzányúlni. Ezzel bebetonoznák a pozíciójukat, hiszen nagyon komoly vagyonelemek maradhatnának a kezükben egy esetleges kormányváltás után is. Persze semmit nem bíznak a véletlenre, a kormányváltás lehetőségét is ellehetetlenítenék a választási törvény újabb módosításával, amely az eddig is a Fidesz-KDNP-nek előnyös rendszert teszi még előnyösebbé számukra.
•EZ VALÓJÁBAN MIT JELENT?•
A NER lovagjai eddig is hatékonyan kebelezték be az állampolgárok pénzét és az állami bevételeket, milliárdokat tettek zsebre anélkül, hogy felelősségre vonták volna őket. A módosítással az elszámolás kötelezettsége alól fogják kivonni magukat, és beláthatatlan időre bebetonozzák gazdasági és politikai hatalmukat!
Megint egyértelművé vált, hogy a Fidesz politikusai nem az állampolgárok érdekeit tartják szem előtt, hanem a saját magukét. Míg többszázezren, millióan küzdenek ma a megélhetésért, a túlélésért, ők csak azon ügyködnek, hogy tudnának nagyobb vagyonra és befolyásra szert tenni. Miközben a vírushelyzet százezreket tehet munkanélkülivé és sodorhat az utcára, illetve sok polgártársunk az életébe kerül, a kormánynak még a katasztrófahelyzet kellős közepén is az az elsődleges, hogy a saját korrupt politikájához igazítsa az Alaptörvényt.
Ez az alkotmánymódosítás csak újabb lépése az elmúlt 10 éves ideológiai és kultúrharcnak, ahol szisztematikusan pusztítják a sajtószabadságot, a szabad véleménynyilvánítást, a korszerű oktatást, az igazságszolgáltatás és bíróságok függetlenségét, és a kisebbségek védelmét. A családok védelmének álcája alatt pedig az egyedülálló szülőkkel és melegekkel szembeni támadások sorát követik el! Vegyük észre, hogy az örökös ellenséggyártás (komcsizás, migránsozás, sorosozás, libernyákozás) és az állampolgárok ideológiai egymás ellen uszításának (jobb és bal, liberális és konzervatív, keresztény és nem keresztény, budapesti és nem budapesti) leple alatt tovább lopják és csalják az országot, csorbítják a demokráciát és meggátolják a fejlődést!
•MI A KÖVETELÉSÜNK?•
A magyar állam a Fidesz uralmának 10 éve alatt elveszítette „demokrácia jellegét”, azt, amiért oly sokat küzdöttünk és küzdöttek meg szüleink és nagyszüleink. Mi ezt nem tűrjük szó nélkül!
A követelésünk, hogy az országgyűlés ne szavazza meg a 9. Alaptörvénymódosítást.

•••HOGYAN FOGUNK TÜNTETNI?•••
Miután a jelen helyzetben az utcai tüntetés nem lehetséges, otthonról ugyan, de együtt tüntetünk!
Tüntetés céljából:
1. Jelöljétek vissza és osszátok meg az eseményt!
2. Állítsuk át profil képünket ezzel a Stop lógóval: www.facebook.com/profilepicframes/?selected_overlay_id=1489062797965859
3. November 20-án este fél 9-től kezdve az eseménybe mindenki posztoljon egy mondatot tüntető jelleggel. Habár nem tudunk az utcán a parlament felé skandálni, tegyük ezt meg ilyen formában. Adjunk hangot és legyen nyoma az elégedetlenségünknek!
Írj egy mondatot szabadon, vagy az alábbiak közül bármelyiket:
- A közpénz ne veszítse tovább közpénz jellegét!
- A demokrácia ne veszítse tovább demokrácia jellegét!
- Az oktatás ne veszítse tovább oktatás jellegét!
- A sajtószabadság ne veszítse tovább sajtószabadság jellegét!
4. Még egy meglepetés akcióval készülünk, amit az esemény alkalmával megosztunk.

https://www.facebook.com/events/643897906286696