Propagandatörvény helyett elfogadást! Szervező: Civil szervezetek 2021. 06. 14. 18:00, Kossuth Lajos tér   Google Naptár

Tüntetést szervezünk hétfő este 6 órától a Parlament elé az Andrássy Gyula szoborhoz, hogy tiltakozzunk az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb jogfosztása ellen. Kormánypárti képviselők olyan kirekesztő és gyűlöletkeltő javaslatokat nyújtottak be, amelyek célja, hogy teljesen eltüntessék az LMBTQI embereket a nyilvánosságból, és betiltsák azokat a létfontosságú iskolai programokat, amelyek egyrészt segítenek a fiataloknak abban, hogy információkhoz és támogatáshoz jussanak, másrészt elfogadóbb és mindenki számára biztonságosabb környezetet garantálnak.

Hétfő este az ellen is tiltakozunk, hogy a kormány a törvényjavaslattal igyekszik egybemosni gyerekekkel szemben elkövetett, megbocsáthatatlan bűnöket elkövetőket az LMBTQI közösség tagjaival.

Ha nem teszünk valamit, diákok, szülők és fiatalok eshetnek áldozatul a kormány kegyetlen politikai játékának.

Gyere el hétfőn este, és álljunk ki közösen egy olyan Magyarországért, ahol szeretni emberi jog, és ahol nem a gyűlölet és a kirekesztés, hanem az elfogadás tartja össze a közösségünket.

Nincs sok időnk, ezért sokat segíthetsz nekünk azzal, ha meghívod az ismerőseid!
Számítunk rád!

Tervezett program:
18:00-18:30: gyülekező a Kossuth téren
18:30-19:30: beszédek
19:30-tól: a résztvevők akciója a törvényjavaslat ellen
20:00-20:30: a tüntetés befejezése

A tüntetés során természetesen igyekszünk biztonságos körülményeket garantálni, de arra kérünk, tarts megfelelő távolságot másoktól, és arra biztatunk, hogy viselj maszkot is. Köszönjük.

Szervezők:
- Amnesty International Magyarország
- Budapest Pride
- Háttér Társaság
- Szivárványcsaládokért Alapítvány
- Prizma közösség

https://www.facebook.com/events/1406592316375430