A szeretet erősebb a gyűlöletnél - mutassuk meg Áder Jánosnak is! Szervező: Háttér Társaság, Amnesty International Magyarország 2021. 06. 16. 18:00, Sándor-palota, Budapest   Google Naptár

Június 15-én elfogadta az országgyűlés azt a propagandatörvényt, amely betiltja a 18 éven aluliak számára az összes olyan terméket, reklám- és médiatartalmat, amely meleg vagy transznemű embereket jelenít meg, tiltaná a társadalmi célú reklámokban az LMBTQI emberek megjelenését, valamint betiltana minden olyan oktatási programot, amely említést tesz az LMBTQI emberek létezéséről.

Védjük meg az LMBTQI fiatalokat! Mutassuk meg, milyen sokat jelent tényszerű információkat és megerősítő támogatást kapni! Mutassuk meg, milyen boldog és teljes életet élhetnek azLMBTQI emberek, ha hagyják őket!

Írd le történetedet, amikor előbújtál vagy feltétel nélkül számíthattál a támogató személyekre az életedben: az osztályfőnöködre, a magyartanárodra, anyukádra, a nagybátyádra, vagy akár a tesódra! Írd le, mit jelentett a szeretetük, a támogatásuk, a kiállásuk érted! Ha volt olyan pedagógus, pszichológus vagy segítő szakember, aki segített abban, hogy elfogadd magad, írd meg ezt a történetet. Ha volt részed olyan iskolai beszélgetésben, ahol hiteles információkat kaphattál LMBTQI emberekről, írd meg, hogy miért volt ez fontos neked. Ha van LMBTQI családtagod, ismerősöd, barátod, írd le, miért és hogyan támogatod. És írjátok le, mit üzentek a jelen LMBTQI fiataljainak, akik ezt a támogatást jogszerűen már nem kaphatják meg!

Mutassuk meg, hogy #nemvagyegyedül, nem vagyunk egyedül!

Mutassuk meg az egész országnak, hogy mennyien támogatjuk egymást! Ha budapesti vagy, a történetet vesd papírra vagy nyomtasd ki, és hozd el a Sándor Palota elé, hogy Áder János is lássa!

Aki vidéken él, küldje el nekünk a hatter@hatter.hu-ra, és mi fogjuk kinyomtatni neki. Lakóhelyeiteken pedig vigyétek ki a főtérre!

Ha felhasználhatjuk a történeteteket, küldjétek el nekünk is emailben az Ádernek írt leveleteket a hatter@hatter.hu címre, a tárgynak írjátok: #nemvagyegyedül. Írjátok bele a korotokat, és azt a nevet, becenevet, vagy monogramot, amivel hivatkozhatunk rátok!

A közösségi média felületeinken is meg fogjuk osztani a történeteiket, hogy hírül adjuk: nem vagyunk egyedül! Emberek vagyunk, nem propaganda!

Az eseményen a Budapest Pride házirendje érvényes: https://budapestpride.hu/hirek/a-budapest-pride-rendezvenyeinek-hazirendje

https://www.facebook.com/events/4344906162219719/