LEGYEN VÉGRE VÉGE! Szervező: Egymillióan a szabad Ukrajnáért 2022. 04. 02. 15:00, Szabad sajtó út, Budapest   Google Naptár

Felszólalók névsora folyamatosan frissül:
- Pintér Béla
- Ungváry Krisztián

Civil szolidaritási tüntetés a szabad és független Ukrajnáért és tiltakozás Orbán Viktor árulása, sunnyogása ellen.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felhívására sok európai fővárosban tüntetéseket szerveznek az orosz agresszió ellen - Budapest sem maradhat ki!

Nem hagyhatjuk, hogy Orbán szégyenletes álláspontjával azonosítsák Magyarországot, a magyar népet.

Ezért április másodikán 15:00 órakor tüntessünk együtt a Szabad sajtó útján Putyin háborúja és hazai helytartója ellen! Ukrajnában Putyin hadserege gyerekeket gyilkol. A demokratikus európai országok vezetői mind szolidaritást vállaltak az ukrán néppel - a magyar kormány vezetője azonban szégyenteljesen sunnyog.

Orbán “semleges” akar maradni. De aki gyilkos és áldozat, elnyomó és elnyomott ügyében semleges marad, az mindig a gyilkos, mindig az elnyomó oldalára áll.

Putyin feldúlta az európai kontinens biztonságát, atomarzenáljával fenyegetőzik, gazdasági és megélhetési krízist, egyre erősödő inflációt szabadít ránk. Közben Orbán ismét Brüsszelt és a nemzetközi közvéleményt hibáztatja: igazából az agresszor pártját fogja. Orbán azt hangoztatja, hogy békét és biztonságot akar.

De megtanulhattuk történelmünk során: nincs béke és biztonság szabadság nélkül. Aki a biztonságért feladja a szabadságot, az előbb-utóbb mindkettőt elveszíti. Magyarként át tudjuk érezni a szabadságharcot vívó ukrán nép fájdalmát. Az ő szabadságharcukban a saját őseinkre ismerünk, akik szintén orosz hódítók ellen harcoltak 1849-ben és 1956-ban. Legyen végre vége Orbán hazánkat lejárató gerinctelen hintapolitikájának, mely mára látványosan megbukott!

Legyen végre vége az alapvető erkölcsi értékek elárulásának, a diktátorokhoz való törleszkedésnek, a magyar névre kent gyalázatnak.
Magyarország helye a demokratikus, szabad világ mellett van!

Gyere el Te is, hogy tüntessünk együtt egy békés, szabad, demokratikus Ukrajnáért és Magyarországért!

https://www.facebook.com/events/1139203530206283