Tüntetés a katások ellehetetlenítése ellen Szervező: Le az Adók 75%-ával Párt és Libertárius Párt 2022. 08. 20. 16:00, Budapest, Jászai Mari tér   Google Naptár

"Erős állam gyámság" mondta Kossuth. Ennek ellenére az állam korlátozni akarja 2022. szeptember 1-jei hatályba lépéssel azokat a vállalkozókat, akik KATA-s adózással dolgoznak be cégeknek. Fordítók, futárok, oktatók, fodrászok, szoftverfejlesztők - mintegy 300 ezer embert kényszerít arra, hogy váltsa ki a taxis TEAOR kódot, vagy fizesse be a bevétele felét a lezárások alatt eladósított állami tervgazdaság számára.

A 2020-as lezárások bevezetése valóban nagy hiba volt, sokan felhívták a figyelmet, hogy azzal, hogy minden korábbi elvárást elengedtek az államszervezetek, és ingyen pénzszórásba kezdtek, nem kívánt hitellufikra fogják kapcsolni a gazdaságot. A kialakult helyzetben az államszervezetknek sürgősen vissza kéne venniük a potyautas politikából az állami szolgáltatásokat, beruházások és egyéb támogatási kiadások lefaragásával, nem pedig a KATA-s vállalkozóktól még több adót megpróbálni beszedni. A KATA-s vállalkozók az egyik leghasznosabb munkaerő Magyarországon, mert a bérezésük terljesítmény arányos, és a belső kereslet növekedésének beolajozói. Ha őket is tönkreteszi a baloldali Fidesz kormány, akkor súlyos recesszió elé fogunk nézn, és további áremelkedésekre számíthatunk.
- Követeljük, hogy vonják vissza a KATA szigorító rendeletet.
- Követeljük a müzli és tészta adó eltörlését!
- Azonnal számolják fel a veszélyhelyzetet, a piacot destabilizáló moratorium kényszert, valamint a hatósági áras rendeleteket.
- Stabilizálják az államháztartást a potyautas szolgáltatások megszüntetésével: állami média, CSOK ingatlanpiaci lufi, sportkluboknak, multiknak és színházaknak járó állami támogatások eltörlése.
- Mondjanak le azok a , fidesz-dk-momentum-jobbik-mszp-lmp parlamenti képviselők akik a lezárásokhoz asszisztálva eladósították az országot, ami mostanra inflációs válságot idézett elő.

Bónusz: Nagyon kérjük maradjon távol a kamupárt koalíció, ne oszlassák a tüntetési kedvet a jelenlétükkel.

Ecsenyi Áron
elnök
Libertárius Párt (LA75)

https://www.facebook.com/events/1231065754313893