KLÍMATÜNTETÉS | A jövőért tedd meg! Szervező: Fridays For Future Magyarország és Egységes Diákfront 2023. 09. 15. 18:45, Budapest, Kossuth tér   Google Naptár

Érted megyünk!   Érted, akinek végleg el kellett köszönnöd a téltől!
Érted, akinek nincs beleszólása, hogy mit építenek otthonának közvetlen környezetében!
Érted, akinek végig kell nézni, hogy a gyereked egy bizonytalan jövőbe nő fel!
Érted, akinek nincs esélye fenntartható módon közlekedni!
Érted, akinek az unokája soha nem fogja a régi magyar tájat látni!   Érted?
A jövőért tedd meg!   [Az esemény az EDF Demokrácia Napi Tüntetésével harmonizálva szervezzük! Így aki azon részt vesz, zökkenőmentesen csatlakozhat ehhez az eseményhez is.
Részletek a Demokrácia Napi Tüntetésről: https://www.facebook.com/events/1744506116009018]   PROGRAM
(16:30: gyülekező az Elvis Presley téren
~18:00: érkezés a Kossuth térre, majd program)
18:30-18:45: indulás a Kossuth térről
~20:00: érkezés az Alagút utca és az Attila út sarkára, program
~21:00: esemény vége   Szeptember 15-én Magyarország is csatlakozik a globális klímasztrájkokhoz! Ezúttal azonban nem a szokásos módon.
Mint alulról szerveződő diákmozgalom, magunk is tapasztaltuk, milyen fontos szerepet játszik életünkben a tanulás. Egy-egy tanár, egy-egy téma egész életutakat határozhat meg.   Az állításunk egyszerű:
Minőségi oktatás nélkül Magyarországnak nincs esélye se megelőzni, se hatékonyan alkalmazkodni a klíma- és ökológiai válság hatásaihoz!   Hogy miért?   Ahhoz, hogy az állampolgárok felelős fogyasztói és választói döntéseket tudjanak hozni, elengedhetetlen, hogy legyen egy átfogó tudásuk a természetvédelem aspektusairól. Ez egy összetett, sokrétű probléma. Nem csak biológiai és fizikai, de társadalmi és filozófiai kérdéseket is érint. Ezeknek megismerése, megvitatása és kritikus elemzése minden ma felnövő diák tanulmányainak részét kellene, hogy képezze!   De hogy várhatjuk a tanároktól, hogy még egy ilyen terhet is a nyakukba vegyenek, amikor…   …nincsen versenyképes fizetésük, küzdeniük kell a megélhetésükért.
…nem képviselhetik az érdekeiket, nem állhatnak ki a szakma fejlődéséért.
…túlóráznak, kifizetetlen munkaköröket varrnak a nyakukba.
…nincsenek megbecsülve, közellenségként mutatják be őket.   A klíma- és ökológiai válságnak nem csak meg kell ismerni a hatásait, és lehetőleg tenni ellenük! Már ott tartunk, hogy alkalmazkodni kell hozzájuk. És a jövőben ez egyre inkább így lesz.
Új munkakörök, új technológiák, új ötletek és megoldások fognak felbukkanni. Ezeknek elsajátításához olyan állampolgárokra van szükségünk, akik értik az életen át való tanulás fogalmát. Sőt, maguk is szívesen vesznek részt az innovatív és környezetbarát gyakorlatok fejlesztésében és elterjesztésében.   Ehhez azonban egy olyan oktatási rendszerre van szükségünk, mely megszeretteti a fiatalokkal a tanulást, nyitottá teszi őket a világ felé.
Ezért lesz a mostani klímasztrájk KÜLÖNLEGES!   Nem csak a saját ügyünkért állunk ki, hanem arra bíztatunk mindenkit: ismerjétek fel, mennyien dolgozunk ugyanazért a célért!
Egy élhető jövőért!   És mind tudjuk:
NINCS TANÁR
NINCS JÖVŐ

 

https://www.facebook.com/events/1370959406855458