II. Globális klímasztrájk - Miskolc Szervező: Fridays for Future 2019. 05. 24. 11:00, Városház tér, Miskolc   Google Naptár

Az első globális sztrájkon, március 15-én 131 ország 2366 városa vett részt, összesen több mint 1,8 millióan voltunk. Ebből Miskolc körülbelül 30 főt számlált. Kérünk mindenkit, hogy a szám jelentős növelése érdekében hívjátok  meg ismerőseiteket vagy az esemény megosztásával segítsétek munkánkat!

A sztrájkunk célja egyrészt a politikai és gazdasági vezetők felszólítása az azonnali cselekvésre a környezeti és éghajlati válság mérséklése érdekében, másrészt szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét az egyéni felelősségvállalás fontosságára.  Az ökológiai válság itt van és a jövőnk múlik azon, hogy mit teszünk ellene. A bolygónk drasztikus változásának korában élük, ezért azonnali politikai, gazdasági és társadalmi változásokra van szükség!

Ha valaki még mindig kételkedik az esemény létjogosultságát illetően, kérjük, olvassa át figyelmesen a május 6-án kiadott ENSZ jelentést:
https://www.greenpeace.org/hungary/sajtokozlemeny/4184/1-millio-allat-es-novenyfaj-veluk-egyutt-pedig-az-egesz-emberiseg-van-veszelyben/

A 24-i időpont nem véletlen, ugyanis május 26-án, az Európai Parlament választásán dönthetünk arról, kik képviselnek majd minket a következő, kritikus időszakban - nem engedhetjük meg magunknak, hogy a rövid távú gazdasági érdekeket a jövőnk elé helyező politikusok döntsenek a nevünkben! Gyereknapon szavazunk a gyermekek jövőjéről, és a legtöbb, amit tehetünk értük, ha a döntésünk súlyát megértve választunk.

A rendezvény felelős szervezője: Orosz Emese és László-Hajdú Melinda.  Az esemény szigorúan erőszak-, drog-, alkohol- és pártpolitika-mentes, a gyülekezési törvényt maradéktalanul betartjuk - tehát nem takarjuk el az arcunkat és nem hozunk szúró-, vágó- és egyéb fegyvereket sem. Ellenben, szeretnénk kérni a résztvevőket, hozzanak cserepes növényeket, éghajlatváltozással kapcsolatos transzparenseket, molinókat! (Nincs? Ötlet se? Gyere el 16-án transzparenskészítő workshopunkra! Részletek a Fridays For Future Miskolc eseményei közt)  Zöldítsük be a Városház teret, legalább arra a pár órára, amíg ott vagyunk!

Mindenkit szeretettel várunk!

https://www.facebook.com/events/267731254007924/