II. Globális Klímasztrájk - Győr Szervező: Fridays for Future 2019. 05. 24. 15:00, Széchenyi tér, Győr   Google Naptár

Mutassuk meg, hogy mi, magyarok is megértettük a helyzet súlyosságát, és készek vagyunk tenni ellene! Ehhez a ti segítségetekre is szükség van, kérjük, osszátok meg az eseményt, terjesszétek a hírét és gyertek el minél többen!

A klímaválság itt van, és a jövőnk múlik azon, hogy mit teszünk ellene. A bolygónk drasztikus változásának korában élük, ezért azonnali politikai, gazdasági és társadalmi változásokra is szükségünk van!

Ki kell mondani az igazságot a környezeti válságról, és valódi krízisként kell kezelni! Magyarországot is aszályok sújtják, új betegségek jelennek meg és a szélsőséges időjárás is egyre nagyobb veszélyt jelent. A világon most zajlik a hatodik tömeges fajkihalási hullám, és rajtunk múlik, hogy minket is el fog-e sodorni.

Nem akarjuk ezt tétlenül nézni! Elegünk van abból, hogy nem alkalmazzák a létező megoldásokat, mert a gazdasági érdekek mindent felülírnak!

Omlik össze a természeti rendszer, ami a társadalmunk és az életünk alapját jelenti. Egy olyan új szemléletmódra van szükségünk, amiben a gazdasági érdekek nem írják felül a természet megőrzését és az emberi jóllétet!

Diákok és tanárok, fiatalok és idősek, csatlakozzatok,és hallassuk a hangunkat, mint annyian mások világszerte!

Program: 15 órától gyülekező a Széchenyi téren. Az esemény 17 órakor ért véget. Részletes program kicsit később.

Hozzatok kreatív, pártpolitikai utalásoktól mentes transzparenseket!

Az esemény erőszakmentes, békés, és gyermekbarát - hiszen a legfiatalabbakért és legártatlanabbakért kell most leginkább kiállnunk, ők fogják legjobban megszenvedni a mai rövidlátó döntéseket.

(Az eseményért felelős személy: Lukács Bálint)

https://www.facebook.com/events/2107602486012828/