II. Globális Klímasztrájk - Szekszárd Szervező: Fridays for Future 2019. 05. 24. 16:00, Szent István tér 16., Szekszárd   Google Naptár

Ezen a napon világszerte több ezer városban vonulnak majd utcára az emberek. Célunk, hogy a döntéshozókat klímavédelmi cselekvésre sarkalljuk, valamint, hogy mindenki figyelmét a globális éghajlatváltozás egyre súlyosbodó hatásaira irányítsuk. Nem nézzük tovább tétlenül a klímakatasztrófát, élhető jövőt szeretnénk!
Csatlakozz hozzánk és állj ki velünk az emberiség és a teljes földi élővilág védelmében!
---------------------------------------------------------------
"A klímaválság itt van, és a jövőnk múlik azon, hogy mit teszünk ellene. A bolygónk drasztikus változásának korában élük, ezért azonnali politikai, gazdasági és társadalmi változásokra is szükségünk van!

Ki kell mondani az igazságot a környezeti válságról, és valódi krízisként kell kezelni! Magyarországot is aszályok sújtják, új betegségek jelennek meg és a szélsőséges időjárás is egyre nagyobb veszélyt jelent. A világon most zajlik a hatodik tömeges fajkihalási hullám, és rajtunk múlik, hogy minket is el fog-e sodorni.

Nem akarjuk ezt tétlenül nézni! Elegünk van abból, hogy nem alkalmazzák a létező megoldásokat, mert a gazdasági érdekek mindent felülírnak!

Omlik össze a természeti rendszer, ami a társadalmunk és az életünk alapját jelenti. Egy olyan új szemléletmódra van szükségünk, amiben a gazdasági érdekek nem írják felül a természet megőrzését és az emberi jóllétet!

Diákok és tanárok, fiatalok és idősek, csatlakozzatok, és hallassuk a hangunkat, mint annyian mások világszerte!

Álljunk ki együtt azért, hogy végre meglássa mindenki - a vezetőink és a hétköznapi emberek egyaránt - hogy cselekednünk kell, az élet minden területén!" - @Fridays for Future Magyarország


-----------------------------------------------------------------------------------------
"Fontos a tanulás, de miért tanuljunk egy olyan jövőért, ami talán el sem érkezik? Miért üljünk az iskolapadban, amikor a legjobb kutatókra sem hallgatnak a vezetőink?"

Program: 15:30-tól gyülekező a Wosisnky Mór Megyei Múzeum előtt. Majd 16:00-kor elindulunk, és átvonulunk egy-két kanyarral a Garay térre. A vonulás útvonala a következő lesz: Múzeum --> Szent István tér --> Széchenyi utca --> Szent László utca --> Flórián utca --> Béla király tér --> Garay tér

Hozzatok magatokkal kreatív, klímavédelmi témájú, pártpolitikai utalásoktól mentes transzparenseket vagy zászlókat!

Az esemény erőszakmentes, békés, és gyermekbarát - hiszen a legfiatalabbakért és legártatlanabbakért kell most leginkább kiállnunk, ők fogják legjobban megszenvedni a mai rövidlátó döntéseket.

Az eseményért felelős személy: Márton Szabó

https://www.facebook.com/events/673217433131233/