Több mint Akadémia! – Kiállás a független magyar tudományért Szervező: Akadémiai Dolgozók Fóruma 2019. 07. 02. 16:00, Széchenyi István tér 9. Budapest   Google Naptár

A Magyar Tudományos Akadémia a magyar nemzeti kultúra és tudomány megőrzésének és fejlődésének letéteményese. Közel 200 éves nemzeti intézményünket most mégis megcsonkítják.

Palkovics miniszter beváltja korábbi zsarolását: erővel rabolja el az Akadémia kutatóhálózatát, mert az nem volt hajlandó önként lemondani értékeiről, vagyonáról, és az elmúlt egyéves küzdelemben következetesen képviselte a tudományos szabadság és az akadémiai autonómia eszméjét.

A kormány tehát igyekszik végrehajtani a Palkovics-tervet, és az Országgyűlés kedden szavazni fog a beterjesztett törvényjavaslatról.

A Magyar Tudományos Akadémia megcsonkítása bűn a tudomány ellen, bűn a nemzet ellen, és bűn a magyar kultúra ellen.

A mögöttünk hagyott hónapokban azonban azt is megtapasztaltuk, hogy mekkora erőt és tartást tud adni a szolidaritás, az egymásért való közös kiállás. Erősebbek vagyunk, ha összefog matematikus és nyelvész, jogász és biológus.

Ezért nem hagyhatjuk, hogy itt és így legyen vége!

Hívjuk tehát mindazokat, akik az elmúlt hónapokban velünk voltak és a szabad tudomány művelésének ügyét a jövőben is támogatni szeretnék, hogy tartsanak velünk.
Tiltakozzunk együtt a magyar tudomány egészének kormányzati irányítás alá helyezése és az MTA eddig független intézeteinek államosítása ellen július 2-án.

Találkozzunk 16.00-kor a Magyar Tudományos Akadémia Székházánál a Széchenyi téren.

Az Akadémia mi magunk vagyunk!

https://www.facebook.com/events/2290891971175865/