III. Globális klímasztrájk - Budapest Szervező: Fridays For Future Magyarország 2019. 09. 27. 10:00, Budapest, Clark Ádám tér   Google Naptár

Március 15. és május 24. után újabb globális klímasztrájkot hirdet a Fridays For Future mozgalom, csatlakozz Te is az élhető jövő hangját hirdetők közé!

Mutassuk meg, hogy mi, magyarok is megértettük a helyzet súlyosságát, és készek vagyunk tenni ellene! Legyünk szeptember 27-én minden eddiginél többen, legalább négyezren!
Ehhez a ti segítségetekre is szükség van, kérjük, osszátok meg az eseményt, terjesszétek a hírét és gyertek el minél többen!

A klímaválság itt van, és a jövőnk múlik azon, hogy mit teszünk ellene. A bolygónk drasztikus változásának korában élük, ezért azonnali politikai, gazdasági és társadalmi változásokra is szükségünk van!

Ki kell mondani az igazságot a környezeti válságról, és valódi krízisként kell kezelni! Magyarországot is aszályok sújtják, új betegségek jelennek meg és a szélsőséges időjárás is egyre nagyobb veszélyt jelent. A világon most zajlik a hatodik tömeges fajkihalási hullám, és rajtunk múlik, hogy minket is el fog-e sodorni.

Nem akarjuk ezt tétlenül nézni! Elegünk van abból, hogy nem alkalmazzák a létező megoldásokat, mert a gazdasági érdekek mindent felülírnak!

Omlik össze a természeti rendszer, ami a társadalmunk és az életünk alapját jelenti. Egy olyan új szemléletmódra van szükségünk, amiben a gazdasági érdekek nem írják felül a természet megőrzését és az emberi jóllétet!

Diákok és tanárok, fiatalok és idősek, csatlakozzatok, és hallassuk a hangunkat, mint annyian mások világszerte!

Álljunk ki együtt azért, hogy végre meglássa mindenki - a vezetőink és a hétköznapi emberek egyaránt - hogy cselekednünk kell, az élet minden területén.

-----------------------------------------------------------------------------------------
Azoknak, akik tartanak az iskolai sztrájktól, fel fogunk tenni az eseményhez egy szülői kikérő formanyomtatványt, használjátok, terjesszétek! Fontos a tanulás, de miért tanuljunk egy olyan jövőért, ami talán el sem érkezik? Miért üljünk az iskolapadban, amikor a legjobb kutatókra sem hallgatnak a vezetőink?

Hozzatok kreatív, pártpolitikai utalásoktól mentes transzparenseket!

Az esemény erőszakmentes, békés, és gyermekbarát - hiszen a legfiatalabbakért és legártatlanabbakért kell most leginkább kiállnunk, ők fogják legjobban megszenvedni a mai rövidlátó döntéseket.

Az eseményért felelős személy: Székely Anna Lívia

További sztrájkok várhatóak aznap több vidéki városban is, a kapcsolódó eseményeket meg fogjuk osztani az oldalon!

https://www.facebook.com/events/2973226649385641/