III. Globális Klímasztrájk - Szekszárd - Szeptember 27. Szervező: Fridays for Future Magyarország 2019. 09. 27. 10:00, Szekszárd, Pázmány tér   Google Naptár

Csatlakozz Szekszárdon a szeptember 27-ei Globális Klímasztrájkhoz! Gyülekező 15:30-tól az újvárosi templom előtt.(Részletes program lentebb)
Ezen a napon világszerte több ezer városban vonulnak majd utcára az emberek. Célunk, hogy a döntéshozókat klímavédelmi cselekvésre sarkalljuk, valamint, hogy mindenki figyelmét a globális éghajlatváltozás egyre súlyosbodó hatásaira irányítsuk. Nem nézzük tovább tétlenül a klímakatasztrófát, élhető jövőt szeretnénk!
Csatlakozz hozzánk és állj ki velünk az emberiség és a teljes földi élővilág védelmében!
---------------------------------------------------------------
"A klímaválság itt van, és a jövőnk múlik azon, hogy mit teszünk ellene. A bolygónk drasztikus változásának korában élük, ezért azonnali politikai, gazdasági és társadalmi változásokra is szükségünk van!

Ki kell mondani az igazságot a környezeti válságról, és valódi krízisként kell kezelni! Magyarországot is aszályok sújtják, új betegségek jelennek meg és a szélsőséges időjárás is egyre nagyobb veszélyt jelent. A világon most zajlik a hatodik tömeges fajkihalási hullám, és rajtunk múlik, hogy minket is el fog-e sodorni.

Nem akarjuk ezt tétlenül nézni! Elegünk van abból, hogy nem alkalmazzák a létező megoldásokat, mert a gazdasági érdekek mindent felülírnak!

Omlik össze a természeti rendszer, ami a társadalmunk és az életünk alapját jelenti. Egy olyan új szemléletmódra van szükségünk, amiben a gazdasági érdekek nem írják felül a természet megőrzését és az emberi jóllétet!

Diákok és tanárok, fiatalok és idősek, csatlakozzatok, és hallassuk a hangunkat, mint annyian mások világszerte!

Álljunk ki együtt azért, hogy végre meglássa mindenki - a vezetőink és a hétköznapi emberek egyaránt - hogy cselekednünk kell, az élet minden területén!" - Fridays For Future Magyarország


-----------------------------------------------------------------------------------------
"Fontos a tanulás, de miért tanuljunk egy olyan jövőért, ami talán el sem érkezik? Miért üljünk az iskolapadban, amikor a legjobb kutatókra sem hallgatnak a vezetőink?"

Program: 15:30-tól gyülekező az újvárosi templom előtt. Majd 16:00-kor elindulunk, és átvonulunk egy-két kanyarral a Garay térre. A vonulás útvonala a következő lesz: Újvárosi templom - Rákóczi u. - Mátyás király u. - Zrínyi u. - Mészáros Lázár u. - Szent István tér - Garay tér
A Garay téren lesznek felszólalások, skandálások, majd die-in akció.
Ha fel szeretnél szólalni, írj a Fridays for Future Szekszárd Facebook oldalnak üzenetet!

Hozzatok magatokkal kreatív, klímavédelmi témájú, pártpolitikai utalásoktól mentes transzparenseket vagy zászlókat!

Az esemény erőszakmentes, békés, pártpolitika-mentes és gyermekbarát - hiszen a legfiatalabbakért és legártatlanabbakért kell most leginkább kiállnunk, ők fogják legjobban megszenvedni a mai rövidlátó döntéseket.

A Polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. tv 2:48 § alapján a rendezvény látogatói hozzájárulnak ahhoz, hogy a rendezvényen kép- és/vagy hangfelvétel készüljön és hogy azokat a szervezet saját kommunikációs felületein közzétegye. Az eseményért felelős személy: Márton Szabó

https://www.facebook.com/events/483810985516860/