III. Globális klímasztrájk - Pécs Szervező: Fridays for Future Magyarország, Szabad Terek 2019. 09. 27. 14:00, Pécs, Rákóczi út, Jókai utca és Irgalmasok utcája   Google Naptár

Tegyünk ma azért, hogy legyen holnap!

A klímaválság nem üres fenyegetés, jól érzékelteti ezt az elmúlt néhány hónap szélsőséges időjárása, soha nem látott mértékű aszályok, áradások, erdőtüzek. A klímaválság kapcsán szeptemberben világméretű tiltakozást szerveznek zöld szervezetek, hogy felhívják a döntéshozók figyelmét: nem halogatható tovább a cselekvés.

Az ökológiai válság a közös ügyünk, így Pécs is csatlakozik a globális klímahéthez.

Az egész hetes programsorozatban neves előadók beszélnek és beszélgetnek a klímaváltozás globális és magyarországi hatásairól, cselekvési lehetőségekről az egyéni szinttől a radikális aktivizmusig, a társadalmi igazságosságról, klímaszorongásról, az ökoközösségek lehetőségeiről, közösségi szemléletről a permakultúrában. Filmeket nézünk és beszélgetünk az atomenergia és atomtemetők aktuális kérdéseiről, a kapitalizmus és klímaváltozás viszonyáról.
>>> Szeptember 27-én pedig lezárjuk a Rákóczi utat, mert hisszük, hogy társadalmi nyomásgyakorlás nélkül az egyéni cselekvések önmagukban nem lesznek elegendőek. <<<

A Zöld Fiatalok Egyesület - Zöfi a Szabad Terek és a Fridays For Future Magyarország által szervezett esemény szervesen kapcsolódik a szeptember 20-27. közti sztrájkhullámhoz, a „Hét a Jövőért és az Éghajlati Igazságosságért” globális eseménysorozatához.
Tegyél ma azért, hogy legyen holnap!

Részletes program:
http://pecs.zofi.hu/2019/09/globalis-klimahet-pecs-program.html

https://www.facebook.com/events/2356722624543990/