Not in my name! Szervező: Új Alternatíva 2019. 11. 07. 18:00, Budapest, Andrássy út - Török Nagykövetség   Google Naptár

A török hadvezetés bejelentette, hogy október 9-én megtámadta Szíriát, és három belépési ponton keresztül megkezdődött Szíriai Kurdisztán (Rojava) török megszállása.

Az Európai Unió 28 tagállama egy közös nyilatkozatot akart kiadni, mert az újabb véres harcok újabb menekültáradattal veszélyeztethetik az európai biztonságot. A tagországok elkészítettek egy szövegtervezetet, amelyben felhívták a figyelmet a veszélyekre. A szöveget szerda reggel a politikai és biztonsági tanács ülésén írták volna alá, azonban Szíjjártó Péter magyar külügyminiszter anélkül, hogy bármilyen konkrét indokot mondott volna, megvétózta azt.

A Kurd Vöröskereszt és a Szíriai Emberjogi Megfigyelőközpont beszámolói szerint számos civil halt meg, köztük gyerekek is, már több mint százezer ember menekült el a térségből. A halottak között sok a keresztény is.

Orbán Viktor meghívására november 7-én Magyarországra látogat Recep Tayyip Erdoğan török elnök.

Nem vagyunk rá kíváncsiak!
Egy tömeggyilkos hóhérnak semmi keresnivalója Budapesten!

Tiltakozást szervezünk Erdogan látogatásának idejére, (a napközbeni programjától függő helyszínen), illetve este 18 órakor gyertyagyújtás tartunk a török nagykövetség előtt, a kurd áldozatok emlékére!

https://www.facebook.com/events/403582960340298/