Harmadik ceglédi klímatüntetés Szervező: Magánszemély 2019. 10. 18. 15:00, Cegléd, Kossuth tér   Google Naptár

A klímaválság itt van, és a jövőnk múlik azon, hogy mit teszünk ellene. A bolygónk drasztikus változásának korában élük, ezért azonnali politikai, gazdasági és társadalmi változásokra is szükségünk van!

Ki kell mondani az igazságot a környezeti válságról, és valódi krízisként kell kezelni! Magyarországot is aszályok sújtják, új betegségek jelennek meg és a szélsőséges időjárás is egyre nagyobb veszélyt jelent. A világon most zajlik a hatodik tömeges fajkihalási hullám, és rajtunk múlik, hogy minket is el fog-e sodorni.

Nem akarjuk ezt tétlenül nézni! Elegünk van abból, hogy nem alkalmazzák a létező megoldásokat, mert a gazdasági érdekek mindent felülírnak!

Omlik össze a természeti rendszer, ami a társadalmunk és az életünk alapját jelenti. Egy olyan új szemléletmódra van szükségünk, amiben a gazdasági érdekek nem írják felül a természet megőrzését és az emberi jóllétet!

Követeljük a mindenkori vezetőinktől az ökológiai- és klímavészhelyzet kihirdetését és megfelelő intézkedések megtételét a katasztrófa hatásainak megelőzésére, illetve annak enyhítésére a klímaigazságosság jegyében!

Diákok és tanárok, fiatalok és idősek, csatlakozzatok, és hallassuk a hangunkat, mint annyian mások világszerte!

Álljunk ki együtt azért, hogy végre meglássa mindenki - a vezetőink és a hétköznapi emberek egyaránt - hogy cselekednünk kell, az élet minden területén.

Program: Transzparenseket mutatunk fel a város vezetőinek és a járókelőknek. És, ha összetudjuk szedni a bátorságunkat, akkor közben skandálunk is.

Hozzatok kreatív, pártpolitikai utalásoktól mentes transzparenseket!

Az esemény pártpolitikától független, erőszakmentes, békés, és gyermekbarát - hiszen a legfiatalabbakért és legártatlanabbakért kell most leginkább kiállnunk, ők fogják legjobban megszenvedni a mai rövidlátó döntéseket.

A Fridays For Future (Péntekek a jövőért) Magyarország egy 100%-ig civil kezdeményezés, melyet 2019.02.22.-én indított el néhány egyetemista. Péntekenként tüntettek a Parlament előtt, követelve a klímavészhelyzet kihirdetését. Már 3 úgynevezett "klímasztrájkjuk" is volt, azaz kifejezetten iskola/munkaidőben megrendezett demonstráció. Legutóbbin több mint 5 000 ember jelent meg és ugyanabban az időben 17 magyarországi településen is rendeztek hasonlót. Sajnos Cegléd eddig kimaradt, de talán majd decemberben lesz lehetőség pótolni a dolgot! ;)

Az eseményért felelős személy: Mile Attila

https://www.facebook.com/events/705576589950187/