Menet a kurdokért Szervező: Szolidaritás az Észak-Szíriai Demokratikus Föderációval 2019. 10. 19. 14:00, Budapest, Kossuth Lajos tér   Google Naptár

Előző héten több százan gyűltünk össze, hogy elítéljük a török agressziót a török és az amerikai nagykövetség előtt. Szombaton követeljük több ezren a békét, a török invázió leállítását, a magyar kormány elhatárolódását. Demonstrációsorozatot hirdetünk a helyzet fennállásáig!

MENET:
Kossuth Lajos tér - követeljük a kormány elhatárolódását!
Deák Ferenc tér
Astoria
Blaha Lujza tér - megemlékezés, mécsesek gyújtása

Felszólalók:
Bahar Eker
Elif Kaya
Ádám Zsófia
Berlinszky Virág

Október 6-án a Trump adminisztráció bejelentette, hogy kivonja csapatait Észak-Szíriából. Ezzel szabad utat adott Erdogan török elnöknek, hogy elindítsa a légi és szárazföldi hadműveletet a területre, ami Rojavaként ismert.

Magyarország az egyetlen uniós ország, amelynek politikai vezetése nyíltan kiállt a török agresszió mellett, amelynek célja, hogy etnikai tisztogatást hajtson végre Észak-Szíria (Rojava) területén.

Az autonóm régió a különböző népek békés együttélésének egyedülálló módját mutatta meg. Hét év alatt önkormányzó tanácsok, kommunák és szövetkezetek alakultak, otthona volt a női önrendelkezés inspiráló kísérletének és mindeközben oroszlánrészt vállaltak az Iszlám Állam legyőzésében.

A török invázió következtében ártatlan tíz- és százezrek halhatnak meg, hagyhatják el lakóhelyüket, miközben életet lehelhet újra az Iszlám Államba és újabb menekülthullámot indíthat el.

Amit újra örömmel kihasználhat majd Orbán Viktor és kormánya, pedig az pont neki, a tétlen nemzetközi közösségnek és fasiszta barátjának, Erdogannak "köszönhető".

Mutassuk meg, hogy MI nem hunyunk szemet a népirtás és a nemzetállami hódítás felett. Hogy nem felejtettük el kurd, arab, asszír (és minden, ott élő) barátainkat, akik legyőzték az Iszlám Államot és egy jobb világot próbálnak teremteni.

Követeljük a kormánytól az azonnali elhatárolódást és a diplomáciai kapcsolatok megszakítását Törökországgal, amennyiben folytatja az agressziót, és cselekvést követelünk a nemzetközi közösségtől is!

https://www.facebook.com/events/731592587289473/