Budapest blokádja Erdogan látogatása ellen Szervező: A Mi Időnk 2019. 11. 07. 14:00, Budapest, Oktogon   Google Naptár

Budapest Blokádja Erdogan látogatása ellen
For english language scroll down

2019. november 7. - 14 óra

Csatlakozó esemény:
https://www.facebook.com/events/431609837492853/

Az Erzsébet híd és a Lánchíd kell a TEK-nek, hogy szükség esetén legyen alternatív menekülési útvonala Erdogannak. Bárhogy próbálkoztunk, a közelébe se engednek semmilyen tüntetést még a rávezető utakon sem. Az kérdéses, hogy a normál forgalmat meddig engedik azokon az utakon.

Mivel a két diktátor a hírhedt teraszon akar selfieket nyomni eredetileg az egész Várnegyedet le akarták zárni.

Ebből a pozícióból jutottunk el oda, hogy a tüntetések központja az Oktogon lesz. Az egész (!) Andrássy utat is a TEK kérte magának, de a körút az Oktogontól a Nyugati pályaudvarig a tüntetőké lett. Beleegyeztünk, hogy a körút felét foglaljuk el, de ez a tüntetők számától függ.

November 7-én 14 órától van a gyülekező az Oktogonnál. Autókkal, kerékpárokkal is lehet jönni.

14:30-kor elindulnak a kerékpárosok és rolleresek a Nyugati téren, Margit hídon át a villamos vonalát követve a Széll Kálmán térre. Itt bevárják a gyalogosan szintén ezen az útvonalon haladó tüntetőket. Az autósok egy később egyeztetett útvonalon tesznek egy nagyobb kört rendőri felvezetéssel a belvárosban úgy, hogy a forgalmasabb utakat használják (lassan, konvojban), és végül ők is a Margit hídon át jutnak el. Széll Kálmán térre.

A Széll Kálmán térről 16 órakor, az addig megérkező autós felvonulókkal együtt mindenki megindul az Ostrom utcán át a Várba. Egy erős kordon vár minket a Szentháromság téren. Innen nem akarnak tovább engedni senkit “Magyarisztán” miniszterelnökének családi erkélyéig. Itt húzta meg a hatalom azt a határt, amit halandó állampolgár nem léphet át.

Ez a mai állás. A felvonulások szervezéséhez segítséget kérünk az érintett kerületi önkormányzatoktól, és várjuk minden demokratikus szervezet csatlakozását. Készek vagyunk mindenről egyeztetni. A cél, hogy látványosan bizonyítani lehessen:

Magyarország népe szolidáris a kurd néppel, és nem látja szívesen a diktátorokat.


The police uses strict security measures. They need two bridges as escape routes for Erdogan. The two dictators will meet in the Castle Quarter in Buda, so it’s unavailable to protest in the near of them.

The starting point of our demonstration will be the Oktogon Square. At 7th of november, 14:00 we will meet there. At 14:30 the bicycle and roller users will start from the Western Square (Nyugati tér) through the Margit Bridge to the Széll Kálmán Square where they will wait for the marchers afoot.

The cars will go on another route which is in the checking phase with the police. Their goal is the Széll Kálmán Square too.

At 16:00 everybody meets at the Széll Kálmán Square and continue their march afoot to the Castle (Vár). The Trinity Square (Szentháromság tér) is the nearest point where we can demonstrate against Erdogan and Orbán. This is the police line we can’t cross.

We welcome every democratic organisation to join our demonstration. We want to prove that the people of Hungary are in solidarity with the kurdish people and doesn’t welcome dictators.


XXX

Erdogan török fasiszta miniszterelnök háborús bűnös gyilkos.

Szolidárisak vagyunk az áldozatokkal, tiltakozunk a diktatúra ellen. Ezzel a céllal hívunk mindenkit a tüntetésre.

Orbán rezsimje egyértelműen Erdogan és más fasisztoid rendszerek másolata, amelyben a megszorításokkal operáló kapitalizmus már képtelen demokratikus eszközökkel fenntartani a hatalmát.

Erdogan november 7-ei budapesti látogatása csak újabb szégyent hoz hazánkra, és legitimálni próbálja egy diktátor hatalmát egy olyan Európában, ahol semmi keresnivalója.

Az Európai Baloldal a kurdokkal és minden szíriai elnyomott kisebbséggel szolidárisan tüntetéseket szervez Erdogan látogatása ellen, amelyhez minden demokratikus szervezet csatlakozását várjuk.

Nem tűrjük a nőket felszabadító, a helyi vallási és etnikai közösségeket kibékítő, a társadalmi felszabadító, kurdisztáni baloldali mozgalmak kiirtását.

A közel-keleti békét csak a kurdisztáni baloldal demokratikus szocializmusa lesz képes hosszú távon megteremteni.

Erdogan látogatásakor Budapest több pontján tervezünk bejelentett demonstrációkkal tiltakozni kurdok és más kisebbségek ellen észak-Szíriában és Törökországban elkövetett háborús és emberiség elleni bűncselekmények ellen.

https://www.facebook.com/events/514034046053859/