Humán front a Duna-parton / Human front at the Danube bank Szervező: Amnesty International Magyarország 2019. 11. 07. 17:00, Budapest, Id. Antall József rakpart   Google Naptár

Emberi jogi szervezetek szolidaritási demonstrációja az ártatlan civil áldozatokért és tiltakozás a török elnök látogatása ellen.

Néma tüntetésre, kiállásra és gyülekezésre hívunk mindenkit november 7-én 17:00 órára az Id. Antall József rakpartra.

A Cipők a Duna-parton szoborcsoport két oldalára, a Lánchídtól a Margit hídig egy sorban, gyertyával, mécsessel, világító telefonnal vagy zseblámpával, a Várban tartózkodó autoriter politikusokra is világítva, némán tiltakozunk és megemlékezünk a török katonai offenzíva keretében életüket veszített civil áldozatokról.

Ezzel is jelezni akarjuk a világ felé, hogy Magyarországon is élnek az alapvető emberi jogokat tiszteletben tartó, szolidáris emberek.

A félórás néma tiltakozás zárásaként, 17:30-kor szirénával, síppal, trombitával, furulyával, kürttel és/vagy bármilyen fúvós hangszerrel 1 perces hangorkán hívja fel a világ figyelmét az emberi jogokra, az ártatlan áldozatokra, a békét segítő intézkedések azonnali megtételére, a tudatos megtévesztés és manipulálás, a zsarolás és a gyűlöletkeltés elutasításának szükségességére.

ARRA KÉRÜNK, HOZZATOK MAGATOKKAL GYERTYÁT VAGY MÉCSEST, HA TUDTOK. KÖSZÖNJÜK!

Mindenkit sok szeretettel várunk, de kérjük, pártzászlókat senki ne hozzon magával. A gyászhoz, a megemlékezéshez és a tiltakozáshoz illő kitűzőket, szolidaritási és békés üzeneteket, táblákat és molinókat szívesen látunk.

Az eseményről felvétel készül.
Állj be a tiltakozók sorába!

A szervezők:
Amnesty International Magyarország
Főnix Mozgalom
noÁr

https://www.facebook.com/events/506919223196903/