Szolidaritás a hongkongi tüntetőkkel Szervező: Magánszemély 2019. 11. 28. 18:30, Budapest, Városligeti fasor 20-25. - Kínai Nagykövetség   Google Naptár

Mutassuk meg Kínának, hogy nem tiporhatja el észrevétlenül a szabadságukért tüntetőket!

A hongkongiak fél éve harcolnak Dávidként a kínai Góliáttal szemben. A hatalom egyre erőszakosabb, a tiltakozók pedig egyre kétségbeesettebbek.

Kína évek óta azon dolgozik, hogy eltörölje a demokráciát a városállamban. A nemzetközi közösség egy része hallgat, mert fél Kína bosszújától, mások, mint például a magyar kormány, lelkesen támogat minden elnyomó rendszert. Mutassuk meg, hogy velük szemben mi nem fordítunk hátat a szabadságukért küzdőknek!

Néhány mondat a hongkongi helyzetről:
- A rendőrség az összecsapások során több mint 10 ezer flakonnyi könnygázt vetett be, és 18 esetben alkalmazott éleslőszert.
- Az akciók során csaknem 1700 ember sérült meg, 4491 embert vettek őrizetbe, közülük a legfiatalabb csupán 11 éves.
- Csütörtöktől általános tanítási szünetet rendeltek el, elvben ma indult újra a tanítás, de a rendőrök az utcán fogdossák össze a diákokat.

--> A demonstráció bejelentett esemény, ami a Kínai Nagykövetség épülete előtt lesz. Arra kérünk, hogy ha tudsz, hozz magaddal esernyőt is (az időjárástól függetlenül), ez mára a hongkongi tüntetések szimbóluma lett.

Számomra fontos a demokrácia és a szolidaritás a szabadságukért harcolókkal, ha te is hiszel ezekben az értékekben, akkor találkozzunk csütörtökön!   Szervező: Schmidt Gergő
---- -----
At this burning moment of Hong Kong, we want to show our support to protesters who are now in critical need and risking their lives to fight for freedom right now.

The tragedy in Hong Kong could be the tip of an iceberg of suppression in the future. Join us in solidarity as a show of support for the fight for democracy that Hong Kong is enduring now, and in solidarity for all of China's victims.

Let's remind the Chinese Communist Party that we haven't forgotten about what they have done, and that we don't support them here in Hungary.

--> Please bring umbrella to this event as it is the symbol of the protests in Hong Kong. Thank you!

https://facebook.com/events/274902010109890/