60 perc a Szabadságról - Első figyelmeztetés Szervező: Magánszemélyek 2019. 12. 17. 15:00, Budapest, Kossuth Lajos tér   Google Naptár

Van 60 perced a Szabadságra?
Tudjuk, hogy a következő néhány nap már az év lezárásáról, az ünnepekre való felkészülésről, a sok rohanásról szól, de most 60 percet szánjunk a szabadságunkra!
2019 olyan év volt, melyet a kialakult helyzetben egy közös kiállással zárhatunk le méltó módon.
2019. december 10-én, kedden a Fidesz-KDNP által benyújtott módosításokkal teljesen ellehetetlenült az ellenzéki képviselők helyzete a magyar Országgyűlésben. Ez egyben azt is jelenti, hogy az ország lakosságának nagyobbik részét is megfosztották képviseleti jogának gyakorlásától. Az elmúlt időszakban, a kormánypárt módszeresen és vérlázítóan cinikusan megszüntetett minden párbeszédet és értelmes vitát az ország, a nemzet legsúlyosabb problémáiról, és teljes mértékben figyelmen kívül hagyja a szakmai, érdekképviseleti szervezetek, a civilek véleményét, javaslatait. A kulturális élet megfenyegetése, az oktatás és az egészségügy szisztematikus lezüllesztése, a klímavészhelyzet ostoba kezelése, a szabad média tönkretétele, a folyamatos jogsértések, a mérhetetlen korrupció, az önkormányzatiság kiüresítése, a TB átalakítása, a szándékos gyűlöletkeltés, nemzetünk tudatos szétszakítása felbecsülhetetlen károkat eredményezett közös országunknak.
ELÉG VOLT!
Ahogy néhány napja sokan fejeztük ki szolidaritásunkat a színházainkat ért méltatlan támadás kapcsán, most saját képviseletünket kell megvédenünk, hangot adnunk eddigi sérelmeinknek!
Ezért összegyülekezésre és tiltakozásra hívunk minden demokratikus pártot, mozgalmat, szakszervezetet, civil szervezetet, és minden megsértett állampolgárt, hogy az idei utolsó parlamenti ülésnapon,
2019. december 17-én, 15 órától - 16 óráig együtt, a Parlament előtt, közösen fejezzük ki felháborodásunkat.
Az esemény programja egyeztetés alatt van, arról hamarosan és folyamatosan tájékoztatást adunk.
Rendezőket, szervezőket és támogatókat az alábbi címen várunk szeretettel és köszönettel:
60percaszabadsagrol@gmail.com

https://www.facebook.com/events/2490651667723352/