Legyen nőnap! Szervező: Nem tehetsz róla, tehetsz ellene; Szentesi Éva; Péterfy-Novák Éva 2020. 03. 08. 18:30, 1146 Budapest, Hősök tere   Google Naptár

Mit szólnátok, ha a nőnap nem csak arról szólna, hogy virágot kell venni a nőknek? Az idei, 111. nőnap szóljon arról is, amiről a legelső: a nők jogairól! Ezúttal arról a jogukról, hogy ne haljon meg hetente legalább az egyikük a kapcsolati erőszak áldozataként, hogy ne legyen köztünk kétszázezer bántalmazott, hogy ne minden ötödikünk tapasztalja meg a kapcsolati erőszakot élete során.

Szóljon a nőnap újra a nők jogairól! Szóljon az Isztambuli Egyezmény - vagy valami még annál is jobb, hívjuk bárhogy is - ratifikálásáról. Szóljon ez a nap arról, hogy a férfiak a virág és bonbon mellé - vagy helyett - kiállást és támogatást adnak a nőknek. Nem csak március 8-án.

Gyertek el minél többen, és ha már úgyis jártok aznap virágosnál, hozzatok egy szálat a kapcsolati erőszak elleni küzdelem nemzetközi jelképéből, a sárga rózsából. Csapjunk egy nagy bulit nőnemű embertársainknak, és álljunk ki együtt a nemek közti egyenlőséget!

#meddigmég
#elég


Program és részletek hamarosan.
Szeretettel várjuk minden csatlakozó (nem politikai) szervezet és a vidéki testvéresemények szervezőinek jelentkezését.

https://www.facebook.com/events/618590818878636/