HATÁROZATLAN IDŐRE ELHALASZTVA // Tüntetés a NAT bevezetése ellen, a 21. századi oktatásért! Szervező: Diákparlament / ADOM 2020. 03. 15. 16:00, Operaház, Budapest   Google Naptár

📈 Több tucat tantestület, több mint ezer tanár, számos szakmai szervezet, diákok, 24 ezer aláíró... egyre többen fejezik ki tiltakozásukat országszerte az új Nemzeti Alaptanterv kapcsán. Kásler Miklós miniszter szerint mindez "csekély tiltakozás" a NAT bevezetése ellen, ezért ősszel erőből bevezetnék azt.

📢 Mutassuk meg Kásler Miklósnak, hogy milyen rengetegen vagyunk a korszerű oktatás mellett, és milyen sokan utasítjuk el az elavult szemléletű NAT-ot! Március 15-én 16 órakor közös tüntetésre hívunkBenneteket: diákokat, szülőket, tanárokat, szakmai szervezeteket, és minden felelős állampolgárt! Álljunk ki együtt egy 21. századi, diákközpontú, esélyteremtő oktatási rendszerért!

Mi a legnagyobb probléma az új NAT-tal?
❗ Az óraszám minimális (35-ről 34-re való) csökkentése mellett jelentősen növeli a lexikális tananyagot, ezzel hamisan állítja, hogy csökkentené a diákok és tanárok terheit: éppen ellenkezőleg, az iskolai órák mostantól még zsúfoltabbak lesznek.
❗ Bár szavak szintjén modernnek próbál látszani, olyan mértékben előíró és diák- helyett tananyagközpontú, hogy azzal ellehetetleníti a modern pedagógiai módszerek alkalmazását, a tanárok szakmai szabadságát, a diákok érdeklődéséhez való alkalmazkodást.
❗ Az olvasás megszerettetése helyett 117 szerzőt és 269 művet ír elő kötelezően a középiskolai irodalom órákon való feldolgozásra, miközben történelemből sokféle nézőpont bemutatása helyett egyetlen ideológiát szeretne a diákok felé közvetíteni, kritikus gondolkodás helyett engedelmes állampolgárokat nevelni.

Mi a célunk?
➡ A tüntetés célja, hogy ne vezessék be a meghirdetett NAT-ot idén szeptemberben, helyette pedig széleskörű szakmai és társadalmi egyeztetés induljon az alaptantervről egy 21. századi, diákközpontú, esélyteremtő oktatási rendszerért!

Gyertek velünk március 15-én az Andrássy útra az Operaház elé, és tiltakozzunk együtt a NAT bevezetése ellen, egy 21. századi, diákközpontú, esélyteremtő oktatási rendszerért!

Petíció a NAT 2020 visszavonásáért: https://terjed.ahang.hu/campaigns/nonat
http://peticiok.com/nat_2020__nem

https://www.facebook.com/events/s/tuntetes-a-nat-bevezetese-elle/687997125271569/