Online tüntetés a (maradék) szabadságért! Szervező: aHang 2020. 03. 29. 20:00, Otthon/Online   Google Naptár

🔔 🔔 🔔 🔔 🔔 🔔 🔔 🔔 🔔 🔔 🔔 🔔 🔔

A “felhatalmazási törvényre” nem a járványhelyzet miatt van szüksége a kormánynak, hiszen enélkül is ugyanúgy tudna rendeletekkel kormányozni. Társadalmi konszenzus van abban, hogy a kormánynak rendkívüli felhatalmazásra van szüksége, ezt senki nem vitatja. Ennek a felhatalmazásnak azonban időbeli korlátot kell állítani, ahogy történik ez gyakorlatilag az egész világon.

Az elmúlt egy hétben 100.000 magyar állampolgár nyomta meg a vészcsengőt, és csatlakozott ahhoz az online petícióhoz, amely a felhatalmazási törvény ellen tiltakozik: https://szabad.ahang.hu/petitions/tiltakozzunk-a-felhatalmazasi-torveny-elfogadasa-ellen

Ezzel az ország történetének egyik legnagyobb online tiltakozásához kapcsolódtak.

Ezt a tömeget nem lehet figyelmen kívül hagyni! Járványhelyzetben sem.

Most nem mehetünk utcára, hogy több tízezren személyesen is kifejezzük:
nem adhatunk örökre szóló, korlátlan felhatalmazást a kormánynak!

🔔 🔔 🔔 🔔 🔔 🔔 🔔 🔔 🔔 🔔 🔔 🔔 🔔

Ezért jöjjünk össze itt, fél órára az online térben és mutassuk meg magunkat!

Fejezzük ki, nem támogatjuk ezt a törvényt. Jelöld vissza az eseményt, hívd meg ismerőseidet, családtagjaidat, legyünk együtt, egy időben legalább annyian, ahányan a petíciót aláírtuk!

🔔 🔔 🔔 🔔 🔔 🔔 🔔 🔔 🔔 🔔 🔔 🔔 🔔

Legkésőbb kedden megszavazhatja a kormánykoalíció azt a törvényt, amely korlátlan időre lehetőséget ad a kormánynak a politikai, kulturális, gazdasági, civil szférák és általában a teljes magyar életvitel korlátlan befolyásolására. A Kormány a törvényjavaslat 2. §-ának első bekezdése szerinti jogkörét a szükséges mértékben, az elérni kívánt céllal arányosan – a Rendelet szerinti humánjárvány megelőzése, kezelése, felszámolása, továbbá káros hatásainak megelőzése, illetve elhárítása céljából gyakorolhatja. A humánjárvány káros hatásainak elhárítása mai tudásunk szerint akár évekig is eltarthat. Értsük jól, így akár tényleg évekig is mehetne a rendeleti kormányzás, amire a járvány lecsengése után már semmi szükség nem lesz! Ez ellen kötelességünk tiltakozni az utolsó pillanatig.

_______________________________

Tippek: készíts, készítsetek otthon transzparenseket, feliratokat, fotókat, videókat és tegyétek fel ezeket az esemény oldalára, mutassátok meg magatokat és mondjátok el, hogy mi is a baj ezzel a törvénnyel.

A megszólalók listáját hamarosan közzétesszük az esemény oldalán.

#xkorlatlanhatalom -- Vasárnap 20 órakor találkozunk!

https://www.facebook.com/events/2902249003185966/